Банш бол дэлхийн улс орон бүрийн зоогийн нэг. Зарим оронд халуун ногоотой иддэг бол хэт чихэрлэг идэх нь ч бий. 

Энэ гэхэд Хятадын алдарт цзяоцзы банш. Энэхүү баншийг нэг талаар нь харуулын тавган дээр шарсны дараа ус эсвэл шөлөнд жигнэж болгодог. Цзяоцзы баншны хамгийн тохиромжтой хольц бол гахайн мах, сам хорхой эсвэл байцаа байдаг.

Бусад польш хоолнуудтай адил банш нь маш өег байдаг. Баншийг юутай ч хийж болдог. Жишээлбэл, төмсний нухаш, тахиа, шарсан сонгино, мөөг, байцаагаар хийдэг.

«Эмпанада» испани хэлнээс «талханд ороосон» гэсэн утгатай бөгөөд шарсан аргентин банш юм. Баншны дотор талыг үхрийн татсан мах, өндөг, сонгино, улаан чинжүү зэргээр хийдэг.

Италийн хоол дотроос хамгийн зөөлөн, онцгой нь ньокки юм. Банштай адилхан уг хоолыг төмс, гурил, өндөг, бяслаг, риккотагаар хийдэг бөгөөд махтай соус эсвэл ногоотой хамт өгдөг.

Харуулын тавган дээр шарагдсан энэ банш нь гёдза нэрээр алдартай, японы цзяоцзы хувилбар юм. Баншийг гахайн мах, байцаа, сонгино, луувангаар хийдэг бол зуурмагийг нь нарийн, бараан өнгөтэй болтол шардаг.

Өмнөд Африкийн гаралтай чихэрлэг гурил, элсэн чихэр, цөцгийн тосоор хийсэн хоолыг болсны дараа чихэрлэг шанцайн хольцод дүрдэг. Амт гэж гайхалтай. 

Европын уламжлалт хоол бол кнедлик юм. Дотор нь юу ч хийдэггүй бөгөөд ихэнх тохиолдолд махны хачир болгон өгдөг.

Самос бол Энэтхэг банш юм. Шаржигнасан баншийг төмс, вандуй, татсан мах, сонгино зэргээр хийдэг.

Америк дахь уламжлалт амттан бол жүржийн зүсэмтэй банш юм. Уг банштай хамт ванильтай мөхөөлдөс заавал өгдөг уламжлалтай.

Шведын Питео хотод цөцгийн тос, цангис жимстэй хамт иддэг банш бий. Энэхүү баншийг төмс, арвайн гурилаар хийдэг бөгөөд хачиранд мах өгдөг.

Хинкали нь грузин хоол юм. Хинкалиг гахайн мах, үхрийн мах хар чинжүүтэй хачир болгодог. Махыг зуурмаганд ороохдоо жигнэж байх үед шүүс ялгаруулж байхаар хийдэг.

Израильд үүнийг еврей равиоли гэж нэрийддэг бөгөөд уламжлал ёсоор шөлтэй өгдөг. Харин хачиранд үхрийн мах эсвэл төмс өгдөг.

Кимчи нь даршилсан байцаагаар хийдэг тусгай хачир юм. Энэ бол солонгосчуудын дуртай хоолын нэг. Тиймээс солонгосчууд баншаа кимчхигээр хийдэг. 

Энэ бол чихэрлэг, жимстэй чех банш юм. Зуурмагийг цөцгийн тос, гурил, өндгөөр хийдэг бөгөөд дотор нь жимсийг татаж хийдэг. 

Баван бол Тайваны бүхий л зах дээр зарагддаг банш юм. Зуурмагийг нь будааны гурил, эрдэнэ шишийн крахмалаар хийдэг бөгөөд дотор нь гахайн мах, мөөг, хулсны найлзуур хийж өгдөг. Үүний дараа чанаж болгосны дараа шарж бэлэн болгоно.

Энэ бол өег Словак хоол юм. Энэхүү хоолыг төмсөөр хийдэг бөгөөд гахайн мах эсвэл беконтой хачирлаж өгнө.

Бан бот лок бол Вьетнамын үндэсний банш юм. Баншийг гааны гурилаар хийдэг бөгөөд чанагдах явцад наалдамхай биет болдог. Харин баншны дотор гахайн мах эсвэл сам хорхой хийж өгдөг.

Турк маягаар хийсэн мантууг гахайн мах, үхрийн махаар хийдэг бөгөөд йогурт, тос, улаан чинжүүтэй өгдөг.

Энэ баншыг момо гэж нэрийддэг бөгөөд Непал эсвэл Төвдөд хийгддэг. Баншийг үхрийн татсан мах эсвэл ногоогоор хийдэг.

Модак бол Энэтхэгийн Махараштра мужид болдог Ганеша наадмын үеэр зарагддаг банш юм. Зуурмагийг будайн гурилаар хийдэг бол дотор нь кокос эсвэл нишингэ чихэр хийж өгдөг.