Өвөлжилтийн бэлтгэлийг хангах зорилгоор орон нутгаас мал, мах бэлтгэх ажлыг мал төхөөрөх үйлдвэр, мах хадгалах зориулалтын хөргөлттэй агуулах бүхий аж ахуйн нэгжүүдтэй хамтран ХХААХҮЯ-наас зохион байгуулах гэж байна.

Уг шалгаруулалтад мал төхөөрөх үйлдвэр, мах хадгалах зориулалтын хөргөлттэй агуулах бүхий аж ахуйн нэгжүүд оролцох эрхтэй.

Энэ ажилд оролцох хүсэлтэй үйлдвэр, аж ахуйн нэгжүүд дор дурдсан бичиг баримтыг бүрдүүлж 2017 оны энэ сарын 09-ний өдрийн 12.30 цагаас өмнө Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яамны 504 тоот өрөөнд ирүүлнэ.

 Үүнд:

  1. Аж ахуйн нэгжийн хүсэлт;
  2. Мах хадгалах зориулалтын дор дурдсан шаардлагыг хангасан агуулахтай тухай мэргэжлийн хяналтын улсын байцаагчийн 2016-2017 онд гаргасан дүгнэлт;
    1. барилгын зураг төслийн дагуу баригдсан (мал төхөөрөх үйлдвэр, мах хадгалах агуулахын план зураг, хэмжээ, багтаамж, хөргөлтийн төхөөрөмж);
    2. 100 тн буюу түүнээс дээш багтаамжтай, 18-20°С хөлдөөх тоног төхөөрөмжтэй;
    3. “Мах, махан бүтээгдэхүүн. Эрүүл ахуйн аюулгүй байдлын үндсэн шаардлага MNS5023:2001” стандартад заасан шаардлага хангасан;
    4. орчны температур, харьцангуй чийглэгийг хянах зориулалтын багаж, хэрэгслээр тоноглогдсон.
  3. Мах хадгалах агуулахын электрон пүүг хянасан тухай стандарт, хэмжил зүйн байгууллагын баталгаажуулалт;
  4. Агуулахын ариун цэвэр, эрүүл ахуйн шаардлагад хяналт тавих малын эмчийн мэргэжлийн дипломын хуулбар;
  5. Эрүүл ахуй, ариун цэврийн шаардлага хангасан тээврийн хэрэгслийн гэрчилгээний хуулбар, эрх бүхий байгууллагын дүгнэлт;  

Жич: Мах хадгалах зориулалтын хөргөлттэй агуулах бүхий аж ахуйн нэгж нь мал төхөөрөх үйлдвэртэй хамтран ажиллах гэрээ байгуулсан байх юм.

Хугацаа хоцорсон хүсэлт, бичиг баримт хүлээж авахгүй гэдгийг анхааруулж байна.   

                              Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яам