Орц:
- Үхрийн мах150гр
- Бөөрөнхий сонгино 1ш
- Лууван100гр
- Улаан лоолийн сүмс 500гр
- Дарсан өргөст хэмх 60гр
- Чанасан хиам 400гр
- Каперс 60гр
- Цөцгийн тос 25гр
- Чидун жимс 12ш
- Нимбэг 4 хэрчим
- Элсэн чихэр 10гр
- Яншуй 10гр
- Цөцгий 4 хоолны халбага
- Лаврын навч 2ш
- Давс
- Хар перец
- Зайдас 400гр
- Үхрийн ясны шөл 400гр
Хийх арга:
- Сонгино, хиам, зайдас, чанасан үхрийн мах, дарсан өргөст хэмхээ жижиг дөрвөлжин хэрчинэ.
- Улаан лоолийн сүмсээ миксер, эсвэл гараараа сайтар хутгана.
- Дарсан өргөст хэмхээ 20 минут буцалгаад шүүнэ.
- Цөцгийн тосонд хэрчсэн сонгиноо хийж шарна. Сонгино хэрхэн болохоос солянканы амт шалтгаалдаг. Тиймээс сонгиноо гүйцэд болгох хэрэгтэй.
- Үүний дараа улаан лоолийн сүмсээ хийгээд 20 минут жигнэж, үхрийн ясны шөлөө нэмнэ.
- Шөл буцалмагц бусад орцоо хийгээд, давс, элсэн чихэр, каперсаа нэмж хийнэ.
- Тавганд аягалаад дээр нь нимбэг тавьж, яншуй, цөцгийгөөр амтална.