Орц: 

  • Ястай үхрийн мах 500 гр
  • Төмс 3ш
  • Бөөрөнхий байцай 350 гр
  • Хүрэн манжин 2ш
  • Бөөрөнхий сонгино 1ш
  • Лууван 1ш
  • Нимбэгний шүүс 2 х.х
  • Улаан лоолийн сүмс 1х.х
  • Давс мэдрэмжээрээ
  • Элсэн чихэр 1 х.х
  • Нунтаглаагүй хар перец 3ш
  • Лаврын навч 2ш
  • Хмели-сунели 1 цайны халбага 
  • Нунтаг хар перец 1чимх
  • Сармис 4 хумс
  • Зөөхий мэдрэмжээрээ
  • Яншуй мэдрэмжээрээ 

Хийх арга: 

  1. Үхрийн махаа чанаж, гарсан хөөсийг шүүнэ. Буцалсан шөл рүүгээ төмсөө нэмнэ
  2. Хайруулын тавганд цөцгийн тос хийж, эхлээд сонгино, дараа нь луувангаа хийгээд бага гал дээр хуурна
  3. Энэ зуур хүрэн манжинг үрээд лууван руугаа хийнэ. Үүний дараа улаан лоолийн сүмс, нимбэгний шүүс, давс, элсэн чихэр нэмэх хэрэгтэй
  4. Махаа зөөлөртөл шөлөө 40 минут буцалгасны дараа хэрчсэн төмс, байцай хоёроо шөл рүүгээ хийнэ
  5. Хуурсан ногоо болмогц шөл рүүгээ хийгээд, лаврын навч, нунтаг болон бүхэл хар перец, сармис, хмели-сунели амтлагчаа хийж хутгаарай
  6. Аягалсан борщ дээрээ петрушка болон зөөхийгөө хийгээд л идэхэд бэлэн.