Орц:
- Ястай үхрийн мах 500 гр
- Төмс 3ш
- Бөөрөнхий байцай 350 гр
- Хүрэн манжин 2ш
- Бөөрөнхий сонгино 1ш
- Лууван 1ш
- Нимбэгний шүүс 2 х.х
- Улаан лоолийн сүмс 1х.х
- Давс мэдрэмжээрээ
- Элсэн чихэр 1 х.х
- Нунтаглаагүй хар перец 3ш
- Лаврын навч 2ш
- Хмели-сунели 1 цайны халбага
- Нунтаг хар перец 1чимх
- Сармис 4 хумс
- Зөөхий мэдрэмжээрээ
- Яншуй мэдрэмжээрээ
Хийх арга:
- Үхрийн махаа чанаж, гарсан хөөсийг шүүнэ. Буцалсан шөл рүүгээ төмсөө нэмнэ
- Хайруулын тавганд цөцгийн тос хийж, эхлээд сонгино, дараа нь луувангаа хийгээд бага гал дээр хуурна
- Энэ зуур хүрэн манжинг үрээд лууван руугаа хийнэ. Үүний дараа улаан лоолийн сүмс, нимбэгний шүүс, давс, элсэн чихэр нэмэх хэрэгтэй
- Махаа зөөлөртөл шөлөө 40 минут буцалгасны дараа хэрчсэн төмс, байцай хоёроо шөл рүүгээ хийнэ
- Хуурсан ногоо болмогц шөл рүүгээ хийгээд, лаврын навч, нунтаг болон бүхэл хар перец, сармис, хмели-сунели амтлагчаа хийж хутгаарай
- Аягалсан борщ дээрээ петрушка болон зөөхийгөө хийгээд л идэхэд бэлэн.