Орц:
- 3 хоолны халбага чидун жимсний тос
- Ясгүй тахианы гуя-3. Хальсалж, нарийн урт хэрчсэн байх
- Нимгэн зүссэн 5 хэрчим гахайн мах
- 1-2 хумс сармис. Бяцалж хэрчсэн байх
- Давс, дөнгөж буталсан хар перец
- 300 мл цөцгий. 48 хувийн сүүний тослогтой
- 450 гр гоймон
- Шинэхэн базилик
- 200 гр чеддер, эсвэл пармезан бяслаг. Үрсэн байх
Хийх арга:
- Гоймонг уутан дээрх зааврын дагуу, давстай усанд чанаж, шүүнэ.
- Чидун жимсний тосыг хайруулын тавганд халаагаад тахиа, гахайн махаа хийж 3-4 минут шарна. Тахианы мах алтан шар өнгөтэй болсон бол хангалттай.
- Сармисаа нэмээд нэг минут жигнээд давс, перецээр амтална. Удаагаар цөцгийгөө хийж, жигд галаар чанана.
- Өтгөн сайхан, соуслаг болоход нь шүүсэн гоймон дээрээ нэмж, хутгаарай.
- Хүсвэл бага зэрэг бяслаг, базилик холиод тавгалсан хоолон дээрээ тавьж чимэглэж болно.